Home / Bouwkostenadvies

Advies van een onafhankelijke partij?

Wij geven vakkundig

bouwkostenadvies

Betrouwbaar
bouwkostenadvies


Wij zijn experts in het berekenen van bouwkosten en gaan daarbij altijd een stapje verder. Want we kijken ook bouwkundig mee en geven je een haalbaar en gedegen advies. Van haalbaarheids-onderzoeken tot het opstellen van budgetbegrotingen; vanaf het idee van een project tot de uitvoeringsfase. Zodat je weet wat de financiële consquenties zijn van je plannen.

ArchiSupport geeft bouwkostenadvies aan bedrijven, woningcorporaties, VvE’s, particulieren en meer.

Waar je van profiteert
  • Onafhankelijk en eerlijk advies
  • Voor nieuwbouw, renovatie, onderhoud en verduurzaming
  • Ingeschreven in het Register van Kostenmanagers Nederland (RKN)
  • Partner van de Nederlandse Vereniging van Bouwkostendeskundigen (NVBK)
  • Lid van de Coöperatie Bouwprojecteconomie (BPE)
Investeringskosten voor de bouw
Toetsing bouwoffertes

Investeringskosten voor de bouw

Een bouwproject houdt meer in dan alleen het bouwen of verbouwen zelf. Wij maken alle kosten die komen kijken bij een project inzichtelijk conform de NEN 2699. Van bouwkosten tot installatie, van rentelasten tot bouwleges. Een volledig beeld zodat je op voorhand op de hoogte bent van de financiële consequenties van het project.

Prijsonderhandelingen

Kom je met de aannemer niet uit de prijs voor je bouwproject en zoek je hierbij ondersteuning? Wij voeren gesprekken om over de prijs te onderhandelen. Daarbij gaan we voor een reële prijs voor het project, waarbij ook kwaliteit gewaarborgd wordt. We gaan hierbij nog een stapje verder door ook bouwtechnisch mee te kijken. Zo komen we samen tot de juiste prijs voor je bouwproject.

Advisering bij bouwgeschillen

Het kan zijn dat er een (bouw)geschil is ontstaan tijdens je bouwproject en dat je hier ondersteuning bij wilt van een bouwadviseur. Wij luisteren naar beide partijen, schrijven een rapportage en geven advies. Hierin zijn wij geheel onafhankelijk. En we kijken naast het financiële gedeelte van het geschil ook naar de bouwtechnische gevolgen. Om zo tot de beste oplossing te komen.

Haalbaarheidsonderzoek

Met een haalbaarheidsonderzoek weet je of je project financieel en bouwtechnisch haalbaar is. En of het passend is binnen de gestelde financiële kaders. Wij berekenen het financiële aspect volledig door en kijken verder dan dat, door ook bouwtechnisch mee te denken. Daarvoor zijn wij nu eenmaal bouwexperts.

Toetsing bouwoffertes

Je wilt de juiste aannemer kiezen voor je project. Eén die gaat voor kwaliteit en waarvoor je de juiste prijs betaalt. Wij toetsen of de offertes compleet zijn en zijn écht onafhankelijk in ons advies.

Marktconformiteits beoordeling

Wanneer je een project hebt aanbesteed of een offerte hebt ontvangen, geven wij eerlijk en onafhankelijk advies over of de kosten marktconform zijn. Zodat je zeker weet dat je een reële offerte hebt ontvangen en uiteindelijk een eerlijke prijs gaat betalen.

Bouwkosten begroting

Wanneer je bouwproject specifieker wordt, kan ook de begroting steeds meer tot in detail worden uitgewerkt. Vanaf niveau 1 tot en met niveau 6 volgens de NEN 2699. Wij maken een begroting (niveau 6) tot aan de spijkers en schroeven die nodig zijn voor je project. Zodat je met een gedegen en gedetailleerde begroting op zoek kunt naar een passende partij voor je project. 

Budgetbegrotingen

Laat je een budgetbegroting opstellen voor je bouwplannen, dan weet je vanaf het prille bouwbegin al met welke kosten je allemaal rekening moet houden. Want het kost geld om een huis te (laten) bouwen, maar ook de kosten voor een architect, leges en inrichting kunnen oplopen. Laat ons een budgetbegroting opstellen, zo kom je niet voor verrassingen te staan.